Başbakan Mesrur Barzani Davos Zirvesi'ne katılıyor

21-05-2022
Rûdaw
Etiketler Davos Zirvesi Başbakan Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’na katılıyor.

Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) İsviçre’nin Davos kasabasında 22-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği yıllık toplantısına Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de katılıyor.

Başbakanı Mesrur Barzani, bugün "Orta Doğu'da Yeni Bir Güvenlik Yapısı" konulu panele katılmak üzere İsviçre'nin Davos kentine hareket etti.

Bu yılki toplantıya 50 devlet lideri, 300 hükümet temsilcisi ve yaklaşık 2 bin 500 küresel iş dünyası yetkilisinin katılması bekleniyor.

Forum bu yıl “Toplumsal güvenin yeniden inşası”, “yaptırımların kullanımı ve etkinliği”, “enerjide görünüm; krizi aşmak” ve “küresel gıda krizini önleme” gündemiyle toplanıyor.

Küresel siyasete ve iş dünyasına yön veren isimler, salgın nedeniyle 2 yıldır iptal edilmesinin ardından Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) İsviçre’nin Davos kasabasında yıllık toplantısını gerçekleştiriyor.

Bu yılki toplantıda liderler ve iş dünyası temsilcilerden gelecek mesajların, küresel enflasyon baskılarının arttığı, büyümelerin azaltıldığı, jeopolitik gerilimlerin ve emtia fiyatlarının yükseldiği bir dönemde büyük önem taşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli