DTP’li eski vekilden Buldan’a sert eleştiri: Bilinç bulanık olunca…

21-05-2019
Rûdaw
Etiketler Pervin Buldan HDP Osman Özçelik
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski milletvekili Osman Özçelik, 19 Mayıs resepsiyonu hakkındaki yorumu nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı, “Bilinç bulanık olunca... Böyle oluyor işte!” sözleriyle eleştirdi.

 

19 Mayıs’ta Samsun’da düzenlenen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri”ne Halkların Demokratik Partisi (HDP) dışındaki diğer partiler davet edilmişti.

 

Tören sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye’deki siyasal partilerin liderleri limanda resim çekmiş, Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden bu fotoğrafı, “Haydi... Milli mücadele ruhuyla, ele ele, gönül gönüle vererek Türkiye'yi daha ileri taşıyalım” sözleriyle paylaşmıştı.

 

 

 

Bu kareye tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Twitter hesabından,  “Hiç güzel değil…!” paylaşımında bulunmuştu.

 

Ayrıca bazı haber sitelerinde Buldan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede “Davet etselerdi, Samsun’da olmak isterdik” dediği ileri sürüldü.

 

Buldan’ın bu Twitini paylaşan DTP eski Siirt Milletvekili Osman Özçelik, “Aralarında HDP yok diye hayıflanan HDPliler var. Bilinç bulanık olunca... Böyle oluyor işte!” sözleriyle Eş Başkan’ın tavrını eleştirdi.

 

 

 

Osman Özçelik kimdir?

 

15 Haziran 1952'de Mardin Derik'de doğdu. Eczacı; İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. Serbest eczacı olarak çalıştı.

 

Halkın Emek Partisi (HEP), Demokrasi Partisi (DEP), Demokratik Halk Partisi (DEHAP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kurucu Üyesi oldu.

 

22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde DTP'den Siirt milletvekili seçilmiştir. Fransızca bilen Özçelik, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli