Saadet Partisi'nden Diyarbakır'da sürpriz isim

Erbil (Rûdaw) - Kürt siyasetçi Seyyid Haşim Haşimi, Saadet Partisi’nden Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milletvekilliği için sürpriz adaylar olacağını söylemişti.

 

Rûdaw’a konuşan  Haşim Haşimi, 24 Haziran genel seçimlerinde Saadet Partisi’nden aday adayı olduğunu söyledi.

 

24 Haziran seçimlerinde CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti ile "millet ittifakı" yapan Saadet Partisi, Kürt sorunun çözümüne yönelik hazırladığı raporu Diyarbakır’da kamuoyu ile paylaşmayı planlıyor.

 

3 Mayıs’ta Kürt sorununun çözümüne yönelik kapsamlı bir rapor hazırladıklarını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır’a gidip, orada açıklama yapacaklarını söylemişti.

 

Seyyid Haşim Haşimi kimdir?

 

1956 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğan Haşimi, 1989-94 dönemi Refah Partisi (RP) adayı olarak Cizre Belediye Başkanlığı, 1995'te RP Diyarbakır Milletvekili, 1999 Fazilet Partisi’nden (FP) Diyarbakır Milletvekili seçildi.

 

7 Haziran 2015’teki Genel Seçimlerde AK Parti’nin Diyarbakır adayı olan Seyyid Haşim Haşimi, 1 Kasım’da yapılacak seçime bağımsız aday olarak girme kararı aldı ancak seçilemedi.

 

AK Parti’nin Kürt politikasının şekillenmesinde önemli bir role sahip olan Seyyid Haşim Haşimi, demokratik açılım sürecinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüştü.

 

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında zaman zaman politikaların belirlenmesinde önemli rol oynadı. Toplum Sorunları Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Haşimi, Almanca biliyor. Haşim Haşimi, evil ve 6 çocuk babasıdır.