Irak Su Kaynakları Bakanı: Kürdistan Bölgesi'nde 10 baraj planlıyoruz

21-04-2024
Etiketler Irak Su Kaynakları Bakanı Aun Ziyab Abdullah Barajlar Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rudaw) - Irak Su Kaynakları Bakanı Aun Ziyab Abdullah, "Kürdistan Bölgesi'nde inşa edilecek 10 baraj Irak bütçesine dahil edildi" dedi.

Rûdaw’a konuşan Irak Su Kaynakları Bakanı Aun Ziyab Abdullah Kürdistan Bölgesi'nde 10 barajın inşa edilmesinin planlandığını söyledi.

Irak Su Kaynakları Bakanı'nın verdiği bilgiye göre söz konusu barajlar enerji üretimi ve sulama amaçlı inşa edilecek.

Bakan Aun Ziyab Abdullah, baraj inşaat planının hazır olduğunu ve Irak federal bütçesine dahil edildiğini sözlerine ekledi.

“Kürdistan Bölgesi ile eşsiz bir uyumumuz var”

Irak Su Kaynakları Bakanı Aun Ziyab Abdullah, bu konuda Kürdistan Bölgesi ile mutabakat içerisinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Kürdistan Bölgesi ile eşsiz bir uyumumuz var. Bakanlığımızca yapılan stratejik çalışmalar sonucunda enerji ve sulama amaçlı kullanılacak içme suyu ve tarım arazilerinin sulanması sorununun çözümü için 10'dan fazla baraj yapılmasına karar verilmiştir. Plan hazırlandı ve federal bütçeye, bakanlığımızın çalışma programına dahil ettik. Barajların projelendirilmesi ve inşası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Yağış açısından bereketli bir yıl olduğunu dile getiren Iraklı Bakan, "Yoğun yağışlar sayesinde bu yıl Irak'ta barajlardaki su seviyesi iyi durumda. Sene başında su sıkıntısı nedeniyle zor durumdaydık ama Allah'a şükür su durumu şimdilik yeterli düzeyde" ifadelerini kullandı.

"Bu yıl rekoltenin daha fazla olması bekleniyor"

"Orta ve güney Irak'ta halkın ihtiyaçlarına yönelik tarım arazilerini artırma planınız var mı?" şeklindeki soruyu Aun Ziyab Abdullah şu şekilde cevapladı:

"Yaklaşık iki yıldır çok güzel adımlar attık. Geçen yıl ihtiyacımızın üzerinde, yani 5,5 milyon tonun üzerinde buğday ürettik. Bu yılki rekoltenin daha fazla olması bekleniyor. Bu doğru politikalar ve planlamalarla  Irak'taki tarımsal durumun iyileşmesinin sonucudur. Bazıları bunun tersini söylüyor ama dediğim gibi, iyi planlar yapıldığı için Irak'ta durum çok iyiye gitti."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli