KKP lideri: Padişah hakkımızda ferman çıkarıyor ama asıl kararı meydanlar veriyor

21-03-2021
Rûdaw
KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek
KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek
Etiketler Sinan Çiftyürek Kürdistan Komünist Partisi Diyarbakır Newroz
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Güney Kürdistan ve Rojava’nın korunması için partiler bir olmalıdır. Ya bir olur başarırız, ya da bir bir yok oluruz. Birlik olmak zorundayız” dedi.

Kürdistani İttifak Çalışma Grubu içerisinde yer alan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Diyarbakır Newroz Parkı’nda gerçekleştirilen Newroz kutlamalarında Hevîdar Zana’nın konuğu oldu.

Çiftyürek, “Halkımız hükumete şunu sözlüyor; siz Ankara’da oturmuş bizim hakkımızda karar veriyorsunuz, padişah hakkımızda fermanlar çıkarıyor ama asıl kararları biz burada meydanda veriyoruz. Kürt siyasetinin temelleri meydanlarda atılıyor. Modern Kürt siyaseti Meclislerde inşa edilmedi, Kürdistan’ın her tarafından sokaklarda, caddelerde, meydanlarda inşa edildi. Meclis bizim için önemli ama siyaset sadece Meclis değil. Burada meydanlar şunu söylüyor; biz fezleke kararlarını kınıyoruz, kayyumları kınıyoruz, kadına karşı şiddeti önleyen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını kınıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

2021 Newroz’u Kürtler için birlik Newroz’udur” diyen Çiftyürek, “Kürdistan’ın birinci gündemi birliktir. Uluslararası koalisyon, ABD lobisi ve uluslararası toplum Kürtlere bir olun diyor. Bizim için Güney ve Rojava, Peşmerge ve DSG birdir. Siz bir olunca biz de size destek veririz diyorlar” ifadelerini kullandı.

KKP lideri Çiftyürek, Bundan 20 yıl önce birlik farklı bir şeydi, bugün başka bir şey. Bugün birlik Güney’de ve Rojava’da stratejik iktidar ve halk meselesidir. Eskiden ittifaktı. Bir de Kürdistan’ın parçalanmış olmasının trajedisi vardı. Eğer birlik olursa biz bu trajediyi ortadan kaldırabiliriz” dedi.

“Tüm Kürtler bir parti çatısı altında bir araya gelmez ama tüm partiler birlik için programını birleştirebilir” diyen Sinan Çiftyürek, “Güney Kürdistan ve Rojava’nın korunması için partiler bir olmalıdır. Ya bir olur başarırız, ya da bir bir yok oluruz. Birlik olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Çiftyürek, “Ahmedê Xani, Qazi Muhammed ve Cegerxwin bize birliği öğütledi. Biz de çalışmalarımızı birleştirmek ve yakın zamanda halkımıza müjde vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sinan Çiftyürek, konuşmasına şunları ekledi:

“Diyarbakır halkı, Van halkı ve diğer şehirlerdeki halkımız bu salgın koşullarında burada toplanarak bize de bir mesaj veriyor. Bize çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp bir olun diyorlar. Siz bir olmazsanız bizim de ümitlerimiz kırılır. Bu halka saygılı olmalıyız. Karşılıksız fedakarlık yapan, isimsiz ama kahraman halkımızıntaleplerini gözönünde bulundurmalıyız. Halkımızın 2021 için mesajı açıktır, ya birlik ya birlik.”

İsminde “Kürdistan” ibaresi bulunan partiler hakkında da kapatma kararı alındığını hatırlatan Çiftyürek, “HDP’yi kapatmak da o kadar kolay değil. Ki zaten Cumhur ittifakı içinde de çelişkiler var. AKP yöneticilerin birçoğu bu kararın hatalı olduğunu söylüyor. Partiyi kapatma yerine hazine desteğini kesebilirler. Ama kapatsalar da çözüm olmaz. Ama biz de buna karşı birlik ve birlik diyoruz. Birlik olmadan yürünmez artık” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli