Anadolu Jet’in Diyarbakır ve Antep’ten Erbil uçuşları başladı

21-03-2019
Rûdaw
Etiketler Erbil Diyarbakır Antep uçuş Anadolu Jet Türkiye Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türk Hava Yolları’nın (THY) alt markası AnadoluJet, Antep ve Diyarbakır'dan başkent Erbil'e tarifeli uçuşları bugün başladı.

 

Anadolu Jet’in haftanın 3 günü Diyarbakır ve Antep’ten Erbil’e düzenleyeceği uçak seferlerinin ilki bugün gerçekleşti.

 

Anadolu Jet’in Erbil uçuşlarının başlaması dolayısıyla Erbil Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen törene, Kürdistan İçişleri Bakanı Kerim Şengali, Kürdistan Turizm Bakanı Newroz Mevlud, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Erbil Valisi Nevzad Hadi katıldı.

 

Hakan Karaçay törende yaptığı konuşmada, “Anadolu Jet’in Diyarbakır-Erbil ve Antep-Erbil seferleri bugün başladı. Turizm alanındaki ilişkilerimizin gelişeceğini öngördük. Türkiye’yi ziyaret ederek güzelliklerini görmesini kardeşlerimizin yanındayı” dedi.

 

Andaolu Jet’in başlattığı uçuşların yeni bir köprü olduğunu belirten Karaçay, şöyle devam etti:

 

“Halk bu köprü ile diğer tarafı ziyaret edecek. Bu da daha fazla halkın ülkemizi ziyaret etmesini sağlayacak. Bugün bizimle birlikte hazır olduğunuz için çok teşekkür ederim. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne de koordinasyondan dolayı teşekkür ederim.”

 

Haftada 3 gün karşılıklı uçuş

 

Anadolu Jet’in bugün başlayan uçuşları, haftada üç gün icra edilecek Antep-Erbil-Antep ve Diyarbakır-Erbil-Diyarbakır karşılıklı uçuşları için biletler, açılışa özel 99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

 

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, başkent Erbil’e başlatacağı uçuşlar ile KKTC’nin ardından bir yurt dışı noktayı daha uçuş ağına dahil etti.

 

AnadoluJet, avantajlı fiyatlarını Antep ve Diyarbakır’dan Erbil’e seyahat edecek yolcularının tercihine sunacak.

 



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli