Taşçıer: Newroz Kürt siyaseti için çok önemli

21-03-2018
Rûdaw
İmam Taşçıer
İmam Taşçıer
Etiketler Newroz Diyarbakır İmam Taşçıer Kürtler
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, “Halk demokratik siyaset yollarıyla bazı problemlerin çözülebileceğine inanıyor” dedi.

 

Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında Rûdaw Newroz özel yayınına katılan İmam Taşçıer, Türkiye’nin Diyarbakır Newroz’unu takip ettiğini ifade etti.

 

“Newroz’daki yüksek katılım Kürt siyasetinin ilerlediğinin belirtisidir” vurgusunda bulunan HDP’li Taşçıer, İktidarın Newroz kutlamalarına katılan kalabalık karşısında geri adım atacağını ifade etti.

 

Halkın  Newroz’a anlam ve önemini bilerek katıldığını belirten Taşçıer, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Newroz Kürt siyaseti için çok önemlidir. Halk zindan ve açlığı göze alarak Newroz’a geliyor.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) HDP’nin siyaset yapmasını engelliyor. Meclis’te siyaset yapmamıza müsaade edilmiyor.

 

Basına konuşmamız engelleniyor. Üzerimizde büyük bir sansür var. Biz de halkla birebir diyaloğa giriyoruz.Tüm engellemelere rağmen HDP’nin oy oranı % 12’ye çıkmış. Halk demokratik siyaset yollarıyla bazı problemlerin çözülübileceğine inanıyor.”

 

Mecils’ten çekilmenin gündemlerinde olmadığını ifade eden Taşçıer, halkın kendilerini Meclis’te temsil etmek için seçtiğini kaydetti.

 

HDP’li vekil, tek bir kişi Meclis’te kalana kadar mücaedele edeceklerini ifade etti.

 

İmam Taşçıer konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

“Siyasi olarak bir şeyleri değiştirmek istiyoruz.  Türkiye iki yıldır Kürtlere karşı baskılarını arttırdı. Kürdistan Bölgesi’ndeki referanduma karşı çıkarak Kürtleri açlıkla tehdit etti.

 

Efrin’de Türkiye’ye karşı hiçbir tehlike yoktu. Ancak Türkiye Efrin’e saldırdı ve şimdi orada. Eger Newroz da yasaklansaydı Kürtler ile Türkler birbirinden ayrışacaktı. Bundan dolayı bazı şeylere müsaade ediyorlar.”

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli