Kars’ta tarihi evler yıkılıyor

21-01-2021
Rûdaw
Etiketler Kars Tarihi evler yıkılıyor Baltık mimarisi Tarihi evler Yıkılma tehlikesi
A+ A-

Haber Merkezi - Kars’ta bulunan çok az sayıda tarihi evler bakımsızlık ve sahipsizlikten tek tek yıkılarak kayboluyor. Kent merkezinde Baltık Mimarisi tarzında yapılan evlerde birçoğu adeta yıkılmamak için direniyor.

Tarihi Kürt kenti Kars’ta, sahipleri tarafından sahipsiz bir şekilde bırakılan tarihi evler, önce defineciler tarafında kazılıyor, ardından yavaş yavaş yıkılıyor. Ordu Caddesi üzerinde bulunan tarihi evde yıkılmaya yüz tutan evlerden birisi, içerisi defineciler tarafından kazılan tarihi ev duvarları çatlamış, çerçeveleri kırılarak kaderine terk edilmiş.

Kent merkezinde bulunan ve sahipleri tarafından kaderlerine terk edilen tarihi evlerinin çatı, kapı, pencereleri kırılmış, bir kısmının içerisi defineciler tarafından kazılmış, kalan bir kısmının ise sadece duvarları kalmış, hiş kimsenin sahip çıkmadığı tarihi evler zamanla yıkılarak tarihin karanlıklarında yerini alacak.

Özellikle kent merkezinde bulunan tarihi evlere yetkililerin sahip çıkmasını isteyen halk, tarihi evlerin restore edilerek kent turizmine kazandırılmasını istiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Boykot ve geçersiz oylar özel seçmenlerin %16,8'ini oluşturdu

KÜRDİSTAN'DA SEÇİM- Özel seçmenlerin %16,8'i ya oy kullanmadı ya da geçersiz oy kullandı

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'na göre, Kürdistan Parlamentosu seçiminde oy kullanma hakkına sahip 215 bin 960 güvenlik gücünden 208 bin 521'i sandık başına gitti. Bu da 7 bin 439 kişinin oy kullanmadığı anlamına geliyor. 7 bin 439 oy özel seçmenlerin %3,4'üne tekabül ediyor.