IŞİD'li canlı bomba: Cennet ve şiddet!

20-12-2016
Rûdaw
Muhammed Ahmed
Muhammed Ahmed
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – IŞİD'in intihar saldırısı düzenlemek üzere Kerkük'e gönderdiği 15 yaşındaki canlı bomba, “IŞİD'liler sürekli cenneti anlatır şiddet içerikli görüntüler izletirdi” dedi.

 

Muhammed Ahmed Ağustos ayında Kerkük'te bir bombalı yelekle saldırıya hazırlanırken, hedefi olan bir futbol sahasına ulaşmadan güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı.

 

Ahmed, IŞİD mensupları tarafından nasıl eğitildiklerini anlattı.

 

Canlı bomba, örgüt mensuplarının sürekli kendilerine şiddet içerikli görüntüleri izlettiklerini ifade ederek, “60 dolayında çocukla beraberdik. Kalaşnikof ve BKC silahları eğitimi verdiler” dedi.

 

Daha sonra diğer çocuklarla beraber Kerkük'ün Havice ilçesine gönderildiklerini söyleyen Ahmed şöyle devam etti:

 

“Hepimiz ortalama 14-15 yaşındaydık. 4 yaşlı adam sürekli cenneti anlatırdı. Bununla beraber IŞİD'e ait şiddet içerikli görüntüler izletirlerdi. Gün içinde sürekli bunları tekrarlıyorlardı.”

 

IŞİD'in çocuk kampına girdiği ilk andan beri yanlış yola girdiğini anladığını dile getiren Muhammed Ahmed şunları söyledi:

 

“Oradaki çocukları görünce bir şeylerin yanlış olduğunu hissettim. Beni kampa getirenin yanına giderek, gitmek istemediğimi söyledim. Ama o, 'Bu Ebu Selam'ın emiridir' diyerek devam etmemi istedi. Kamp yakınında bulunan bir halı sahanın arkasından kaçmaya çalıştım ama beni yakaladılar.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli