SÜLEYMANİYE - Kafelere müzik yasağı

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye’de 5 yıldızlı oteller hariç, kafe ve otellere müzik yasağı getiriliyor.

 

Süleymaniye Turizm Komisyonu’nun aldığı karar, otel ve kafe sahiplerinin tepkisine yol açtı.

 

Rûdaw’a konuşan kafe sahibi Lawık Mirza, kararın güvenlik gerekçesiyle alındığını ancak, kendilerinin şimdiye kadar böyle bir sorun çıkarmadığını söyledi.

 

Yetkililer ise kentteki kafelerde yüksek sesle müzik çalındığını, mahalle sakinlerinin bu durumdan rahatsız olduğunu belirtiyor.

 

Kürdistan Milli Sanat Derneği Başkanı Cezayi Saz, “Normalde iki kafe arasından 500 ila bin metre mesafe olması gerekiyor. Ancak Turizm Komisyonu bu mesafeyi 10 metreye kadar düşürmüş. Evlerin arasında olduğu için izin verilmemesi gereken mekanlara izin verdiler, şimdi de bize engel çıkarıyorlar” dedi.

 

Süleymaniye’de yaklaşık 200 cafe ve restoran bulunuyor. Bu mekanlarda son yıllarda haftada bir gün, canlı müzik yapılıyordu.

 

Turizm Komisyonu Sözcüsü Aram Şıwani, “Birkaç kişinin hatrı için halkın genel çıkarı görmezden gelinemez. Karar hiçbir şekilde 5 yıldızlı mekanların çıkarı için verilmemiştir. Çünkü onların salonları zaten büyük ve çevreye rahatsızlık vermiyorlar” diye konuştu.

 

Kararın yürürlüğe girmesi durumunda açık mekanlarda  müzik çalınması yasaklanacak. Ayrıca kapalı mekanlarda nargile içilmesi, 18 yaşından küçüklere satılması da yasak kapsamına alınacak.