Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı: Yeni kabine 2025 Newrozu’na kadar kurulabilir

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Hariri, yeni parlamenterlerin seçilmesiyle birlikte Kürdistan Bölgesi Parlamentosunun gelecek yılın başlarında toplanabileceğini söyledi. Fewzi Hariri ayrıca yeni kabinenin de Mart 2025 Newrozu’na kadar kurulabileceğini kaydetti.

Fewzi Hariri, Erbil'de oy verdikten sonra Rûdaw muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugünün barış ve birlik içinde bitmesini umuyorum” dedi.

Hariri, “Her seçim kampanyasında sadece Kürdistan Bölgesi'nde değil her yerde rekabet oluyor. ABD'ye ve diğer ülkelere bakın. Bu, partilerin taraftarlarını sandığa götürmesini teşvik eden sisteminin bir parçası. Ama daha sonra siyasi partiler oturup Kürditan halkının geleceğini değerlendirmelidir” diye konuştu.

“Süreç ocak ayında başlayacak”

Fewzi Hariri, parlamentonun aralık ayı başında toplanmasının beklendiğini belirterek, “Benim tahminlerime göre yeni kabinenin oluşması uzun sürmeyecek. Sonuçların onaylanması bir ay sürecek. B, bu da demek oluyor ki kasım ayı sonuna kadar uzayacak. Süreç ocak ayında başlayacak ve umarım tamamlayacağız. Newroz'dan önce de hükümet kurulacak” değerlendirmesinde bulundu.

Rûdaw muhabiri Rence Cemal, Fewzi Hariri'ye bir Hıristiyan olarak Hıristiyanlara mesajının ne olduğunu sordu.

Fewzi Hariri'nin cevabı şöyle oldu:

“Kendimi her zaman Kürdistan Bölgesi vatandaşı olarak gördüm; her zaman ana partilere oy verdim.”