Başkan Neçirvan Barzani’den kendisine meydan okuyan engelli vatandaşa: Beni yendin, tebrikler

4 saat önce
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Parlamento seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan barzani, “Ben senden daha önce oy kullanacağım” diyerek kendisine meydan okuyan kadını arayarak, "Beni yendin, tebrikler” dedi.

Soran bölgesinde Kürdistan Parlamentosu seçimleri için oyunu kullanan Awat Azad adlı kadın daha önce Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’ye, ilk olarak kendisinin oy vermesi halinde kendisine bir araba hediye edilmesini istemişti. Başkan Barzani de bu talebe olumlu karşılık vermişti.

Awat Azad, oylamanın ardından Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başkanı ile telefonda görüştü. "Kazandın. Sabah kalktım ve kendi kendime bu yarışı benim kazanmam gerektiğini söyledim ama sen kazandın. Şanslıydın" diye konuştu.

Awat Azad, "Günaydın efendim, mücadelemiz ve zaferimiz için tebrikler. Gerçek şu ki, bu gece uyumadım ve sabah 04.15'te evden çıkıp sandık başına geldim” dedi.

Telefon görüşmesinin ardından Awat Azad, Rûdaw muhabirine, "Meydan okumamı kabul ettiği için Sayın Neçirvan Barzani'ye teşekkür ediyorum” dedi.

Bugün sabah saat 07:00'de Kürdistan Bölgesi parlamentosunun 6’incı dönemi için seçimler yapılıyor.

Seçimde 2 milyon 654 bin 169 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli