MSB duyurdu: Ağır yaralanan asker hayatını kaybetti

6 saat önce
Etiketler Muhammed Emin Önk MSB TSK PKK Zap Avaşin Basyan Metina Gare
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metina ve Avaşin alanında yaptığı Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bakanlık önceden döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 Ağustos'ta ağır yaralanan ve hastanede tedavi gören Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk'ün bugün yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

2024’ün bahar aylarından beri özellikle Duhok’un Amedi ilçesindeki Metina Dağı ve Gare Dağı arasındaki bölgede PKK’liler ile TSK mensupları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli