VİDEO - ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosundan Kürtçe mesaj

12 saat önce
 ABD’nin Erbil Başkonsolosu Steven Bitner / Foto: Ekran alıntısı
ABD’nin Erbil Başkonsolosu Steven Bitner / Foto: Ekran alıntısı
Etiketler ABD'nin Erbil Başkonsolosu Steven Bitner Kürtçe mesaj
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosu Steven Bitner Kürtçe bir video yayımlayarak Kürdistan Bölgesi’nde görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosu Steven Bitner göreve başladığı gün Kürtçe bir video yayımladı.

Sosyal medya platformlarında yayımladığı videoda  Steven Bitner “Kürdistan Bölgesi’nde olmaktan ve burada çalışma fırsatına sahip olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ne gelmeden önce Dışişleri Bakanlığında birçok kez Orta Doğu çalışmalarında bulunduğunu dile getiren ABD’li diplomat, “Bu Kürdistan Bölgesi’ndeki ilk görevim. Kürdistan Bölgesi halkını yakinen tanımayı, doğal ve tarihi yerleri gezmeyi çok istiyorum ve Kürt mutfağını tatmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çaba içerisinde olacağını dile getiren, ABD’nin Erbil Başkonsolosu Steven Bitner “İkili ilişkilerimizde çok verimli ve sonuç alıcı bir yıl geçireceğimizi umuyorum” dedi.

“Amerika Birleşik Devletleri, Irak ve Kürdistan Bölgesin’de demokrasinin inşasına özel önem atfediyor” diyen Bitner Kürdistan Parlamento seçimlerine ilişkin şunları söyledi:

“20 Ekim’de adil, özgür ve şeffaf bir seçimin gerçekleşmesini bekliyoruz.  Kürdistan Bölgesi’nin geleceğini özgürce belirleyeceği, istikrar ve demokrasisini güçlendireceği bir adım olmasını umuyoruz.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli