Rûdaw, Kürtçe ilk yapay zeka projesini açıklıyor

Bu açıklama yapay zeka tarafından değil, insan tarafından yazıldı ancak gelecekte insanlar tarafından yazılmamış bir açıklamayı Kürtçe okumayı normal karşılayacaksınız. “Rudaw AI”, Rûdaw Medya Grubu’nun bugünden itibaren uygulanacak olan yeni projesidir. Kürt medyası tarihinde atılımcı olduğumuz önceki projelerde olduğu gibi bu proje de üretim ve sunum düzeyinde büyük ve hızlı bir değişim yaratacaktır. Ayrıca Kürdistan'daki medya kullanıcılarının beklentilerinin on kat artırmasına neden olacaktır. Yakın gelecekte Rûdaw’ın farklı bölümlerinde büyük sürprizler görecek ve hissedeceksiniz.

Rûdaw'ın yapay zeka geliştirme projesi sayesinde sahte haberlerin yayılması artık kolay olmayacak ve Rûdaw’a dönerek gerçek haberler bulunabilecek. Ayrıca Rûdaw yayınlarını en yeni, en hızlı, en etkili ve kişisel isteklerinize en uygun bir şekilde takip edebilirsiniz. Rûdaw’da en sevdiğiniz yıldızların bu yapay zeka yeniliklerini size tanıtmasını ve açıklamasını bekleyin.

"Rudaw AI" projesi sadece ekran, dijital medya ve Rûdaw Radyo’daki değişikliklerle sınırlı kalmayacak ayrıca Kürdistan ve diasporadaki gençlere, uzmanlara, dijital tasarımcılara bu büyük ve yeni Kürt medyası projesine katılma fırsatı sunacaktır. İlk fırsat, iklim değişikliğinin Kürdistan ve dünyadaki etkisine dair yapay zeka ile yaratılan güçlü bir hikayesinin anlatıldığı medya içeriğine dair bir yarışmadır. Yarışmaya katılanların eserleri Rûdaw'da yayınlanacak ve ayrıca yıllık "Rudaw AI" festivalinde ödüller için yarışabilecek. Herkes bu konuda fikirlerini kısaca “rudawa@rudaw.net” adresine gönderebilir.

Kürt medyasının güncellenmesi için sürekli gözünüzün Rûdaw’da olması sizin de hakkınızdır.

Rûdaw Medya Grubu