Covid-19 hastası 9 ay sonra hayatını kaybetti

Duhok (Rûdaw) – Duhok’un Akre ilçesinde 9 ay önce koronavirüs teşhisi konan ve o zamandan beri hastanede entübe edilen Abdurrahman Ahmed adlı hasta, hayatını kaybetti.

Akre’de yaşayan Abdurrahman Ahmed, 2 Aralık 2021’de koronavirüse yakalandı. Sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerinde Duhok’taki hastaneye kaldırılarak entübe edilen Ahmed, 270 gün sonra yaşamını yitirdi.

Ahmed için Akre’de taziye kuruldu. Rûdaw’a konuşan kardeşi Salih Ahmed, “On çocuk babasıydı. Şikayetimiz çok, bu süreçte tedavi için yurtdışına çıkarılabilirdi” dedi.

İnşaat işçiliği yaparak geçimini sağlayan 43 yaşındaki Abdurrahman Ahmed, 7’si kız 10 çocuk babasıydı. Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nde koronavirüse en uzun süreli yakalanan hasta oldu.

Ahmed’in yeğeni Karwan Muhammed de, “Amcam Abdurrahman Duhok’taki hastaneye kaldırıldıktan 15 gün sonra babası da koronavirüs nedeniyle vefat etti. İki halası da aynı bu hastalıktan hayatını kaybetti” diye belirtti.  

Doktorlar, virüsün tüm ciğerlerini kapladığını ve bu nedenle ilaç tedavisinin mümkün olmadığını belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde salgının başından bu yana 464 bin 792 kişi koronavirüse yakalandı. 7 bin 464 kişi hayatını kaybetti.