GWER - Araplardan referanduma 'Evet'

Gwer (Rûdaw) - IŞİD saldırılarından dolayı 3 yılı aşkın bir süre kamplarda yaşadıktan sonra Musul'un Gwer nahiyesindeki evlerine dönen Araplar, Kürdistan'a bağlanmak istediklerini ifade ediyor.

 

IŞİD saldırılarından dolayı 3 yılı aşkın süredir kamplarda yaşamını sürdüren 100 dolayında Arap ailesi, Musul'un Gwer nahiyesine geri döndü.

 


Rûdaw'a konuşan Mehdi Ahmed adlı Arap yurttaş, 3 yıldır kendisine verilen yardım ve destekten dolayı Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne teşekkür etti.

 

Evine döndüğünden dolayı mutlu olduğu dile getiren Mehdi Ahmed, “İnşallah referanduma katılarak, Kürdistan'ın bağımsızlığına 'Evet' diyeceğiz” dedi.

 

Hezel Ali adlı yurttaş ise, “Sanki yeniden dünyaya geldim. Çok güzel bir duygu. Akraba ve komşularımızı görünce farklı bir hisse kapıldım. Bu hissi kelimelerle anlatamam” şeklinde konuştu.

 

Kamplarda yaşayan diğer ailelerin de kısa sürede gruplar halinde evlerine dönmeleri bekleniyor.

 

Gwer Nahiye Müdürü Heriş Hüseyin, “Nahiyenin altyapısını yeniden inşa ederek, elektrik ve suyu temin ettikten sonra yurttaşların geri dönmesini sağladık”  şeklinde konuştu.

 

Şimdiye kadar 2 bin 500 Arap ailesi evlerine dönerken, kalan bin 500 ailenin de evlerine dönmesi için hazırlıkların devam ettiği belirtiliyor.

 

Kürdistan Bölgesi'nin idaresinin dışındaki Kürdistan topraklarından biri olan Gwer'de Kürtlerin yanı sıra Araplar da yaşıyor.