DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani’den Türkiye’ye mesaj!

Haber Merkezi – DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani, “Türkiye dahil tüm güçlerle diyaloğa hazırız, çatışmaların durmasına ve krize siyasi çözüm bulunmasına yol açacak her türlü diyaloğu destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSD) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Suriye iç savaşı sürecinde Rojava’da 19 Temmuz 2012’de Kürtlerin kentlerde kontrolü ele almasına ilişkin görüntülü olarak açıklama yaptı.

DSG'nin resmi sitesinde de yer verilen açıklamada Kobani,“Bugün Kürt halkının öncülüğünde Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenleri büyük bir güç ve irade haline gelmiştir. Onlar olmadan Suriye'de kimse çözüme ulaşamaz ve bu gerçeği herkesin kabul etmesi gerekiyor” dedi.

Saldırı olması durumunda savunacaklarını söyleyen Kobani, “19 Temmuz Devrimi halkı ve kazanımlarını korumak için başlatıldı. Suriye'de tüm güçler ve taraflar mezhepsel, etnik ve dini temelde birbirleriyle savaşıp öldürürken, kafa kesmeye varan katliamlar gerçekleştirirken, Rojava şehirleri kan dökülmeden özgürleştirildi. Bize saldıran güçlere karşı sadece meşru müdafaa hakkımızı kullandık. Demokratik Suriye Güçleri'nde ve daha önce Halk Savunma Birlikleri ve Kadın Koruma Birlikleri'nde, Suriye'de hiçbir güce yönelik bir saldırı başlatmadık; biz sadece devrimimizin ve halkımızın kazanımlarını koruduk. Bugün de bu misyonu ve çalışmayı sürdürüyoruz. Kimse bizimle savaşmıyorsa biz de onlarla savaşmayacağız. Ancak herhangi bir güç bize saldırırsa geçmişte olduğu gibi ama daha da güçlü bir şekilde kendimizi savunuruz” dedi.

Suriye’deki krize ilişkin değerlendirme yapan Kobani, “Bugün herkes Suriye krizinin şiddet, savaş ve kavga yoluyla çözülemeyeceğini biliyor. Bu gerçeği herkesin görmesi gerekiyor ve kriz diyalog olmadan çözülemez. Krizi sona erdirecek bir çözüme ulaşmak için, krizde sahadaki aktif güçler de dahil olmak üzere tüm taraflarla diyaloğa hazırız” ifadeleriyle mesaj verdi.

“Türkiye ile diyaloga hazırız”

Türkiye ile diyalog kurmak istediklerini kaydeden Kobani, şunları söyledi:

“Aynı zamanda Demokratik Suriye Güçleri ve Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri olarak bizlerin dikkate alınması gereken temel ilkelerimiz ve haklarımız var ve krize radikal bir çözüme ulaşmak için hep birlikte diyaloğa girmeliyiz.

Türkiye dahil tüm güçlerle diyaloğa hazırız, çatışmaların durmasına ve krize siyasi çözüm bulunmasına yol açacak her türlü diyaloğu destekleyeceğiz.

Biz her zaman Suriye coğrafyasının birliği ve bölünmesinin önlenmesi için çalıştık ve bu mücadelemizi, çalışmayı bugün de yarın da sürdüreceğiz. Bugünkü politikamız Suriye topraklarının birliğini korumak.”

Suriye rejiminin Rojava Özerk Yönetimi’ne yönelik tavrına ilişkin konuşan Kobani, “Halkımızın ve Kuzey ve Doğu Suriye bileşenlerinin zararına hiçbir adım atılmamalıdır. Bölgesel ve uluslararası güçlerin muhalefeti ve Suriye rejiminin bariz ve olumsuz müdahalesi nedeniyle bölgelerimizde çok fazla acı çekiyoruz, bu durumun bölgemizdeki ekonomik ve sosyal koşulları etkilediğini çok iyi biliyoruz” dedi.

“Demokratik Suriye Güçleri’ni eskisinden daha fazla güçlendirmek için çalışacağız”

Demokratik Suriye Güçleri’ne ilişkin de konuşan Kobani, şunları söyledi:

“Dışarıdan bölgelerimize yönelik tüm güçleri ve saldırıları caydırmak için Demokratik Suriye Güçleri’ni mutlaka eskisinden daha fazla güçlendirmek için çalışacağız.

Geçtiğimiz dört yılda yoğun ve kapsamlı bir mücadele verdik. 19 Temmuz Devrimi'nin başladığı dönemde sayımız yüzleri bulurken, silahlı kuvvetlerimiz şu anda yüz bin savaşçıyı aştı.

En son askeri teknolojiye sahip olmak ve kullanmak, cepheler ve tahkimatlar kurmak, askeri kuvvetlerimizi yatay ve dikey olarak geliştirmek konusunda güçlü özel kuvvetler kurduk ve kuvvetlerimizi geliştirdik.

Herkes rahat etsin, güvende olsun diye bunu açıkça söylüyorum; Güçlerimiz bölgelerimize yönelik her türlü saldırıyı püskürtmeye yeterli ve hazırdır.

Devrimin on üçüncü yılında, yani bu yılki hedeflerimizden biri, güçlerimizi daha da genişleterek savaş sanatlarında derin bir profesyonellik seviyesine ulaşarak bölgelerimizi savunmak, idari ve toplumsal sorunları aşmak.”