Pençe Kilit operasyonu: Bir yarbay hayatını kaybetti

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi topraklarında yapılan “Pençe Kilit operasyonunda” yaralanan Yarbay Abdullah Cem Demirkan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MBS), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe Kilit” adlı operasyonda, el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucunda 4 Temmuz’da yaralanan Yarbay Abdullah Cem Demirkan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

MSB’den yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 4 Temmuz 2024 tarihinde, icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında EYP patlaması sonucu yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 19 Temmuz 2024 tarihinde şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

TSK, 17 Nisan 2022’de Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla operasyon başlatmıştı.

Son bir aydır özellikle Duhok’un Amedi ilçesindeki Metina Dağı ve Gare Dağı arasındaki bölgede PKK’liler ile TSK mensupları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.