Mahkumlar bahçe ekiyor: Geliri 20 bin dolar

20-07-2017
Rûdaw
Etiketler Duhok Cezaevi Tarım
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Duhok Kapalı Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde bulunan arazide, mahkumlar tarafından ekilen ürünlerden 20 bin dolar gelir elde edildi.

 

Duhok Kapalı Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde 800 dönümlük tarım arazisi bulunuyor. Söz konusu arazinin bir bölümü, mahkumların vakitlerini değerlendirmesi ve para kazanması için tarım projesi kapsamında değerlendiriliyor.

 

Rûdaw'a konuşan Dılşad isimli mahkum, “Hem aylık bir şeyler kazanıp aileme destek oluyorum, hem de buradan çıktığımda geçimimi sağlayabilecek bir meslek sahibi oluyorum” dedi.

 


Başkan bir mahkum ise, “Burada mahkum olduğumuzu unutuyoruz çünkü dışarıya çıkıyoruz. İsteğe göre kimisi bahçede kimisi tarlada çalışıyor. Bu şekilde biraz para kazanıyoruz. Ziyaretimize gelen ailelerimize, az da olsa katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

 

Cezaevi Müdürü Muhammed Hasan, isteyen mahkumların bahçede çalışabileceğini ifade ederek, “Biz kimseyi bu konuda zorlamıyoruz. İsteyen mahkum dilekçeyle talepte bulunmalı” ifadelerini kullandı.

 

Bu yıl kampüsteki hasattan 25 milyon dinar (20 bin dolar) gelir elde edildiğini dile getiren Muhammed Hasan, bu gelirin bir heyet tarafından takip edilerek çalışan mahkumlara maaş olarak verildiğini kaydetti.

 

Duhok Ceza İnfaz Kurumu’nda binden fazla tutuklu bulunuyor ancak 300 dolayında mahkum söz konusu projede çalışıyor.

 

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli