Neçirvan Barzani, Irak Parlamento Başkanı Halbusi ile bir araya geldi

20-06-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Neçirvan Barzani Bağdat Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)- Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak'ın başkenti Bağdat’ta Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile görüştü.


Başkan seçildikten sonra Bağdat’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Neçirvan Barzani, önce Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ardından Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile araya geldi.


Barzani daha sonra Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.





 

Başkan Barzani ile Halbusi görüşmesine ilişkin Irak Parlamentosu Basın Ofisi tarafından yazılı açıklama yapıldı.


Açıklamada “Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi, görüşmede Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın 2019 yılına ait bütçesinde belirlenen petrol satışındaki hususlara bağlı kaldığını vurguladı. Halbusi, Kürdistan Bölgesi ile Federal Irak Hükümeti arasında askıya alınmış sorunların kardeşlik duyguları ve ortaklık ilkeleri ile çözülmesini önemli bir adım olarak gördüğünü dile getirdi” ifadelere yer verildi.

 

Görüşmede ayrıca petrol ve doğalgaz yasası, İl Meclis Seçimleri Yasası ve Federal Mahkeme yasalarının da gündeme geldiği ifade edildi.

 

Açıklamada, Başkan Barzani'nin Irak hükümeti ile ilişkileri geliştirme konusunda öneride bulunduğunu, iki taraf arasındaki sorunların araştırılması için şeffaf ve titizlikle ortak bir mekanizma üzerinde çalışılıp sorunların çözüme kavuşturulmasını vurguladığı belirtildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli