IŞİD’den vasiyet!

20-06-2016
Rûdaw
Etiketler IŞİD Dİyarbakır Vasiyet Veysel Argunağa Sıdık Bünül
A+ A-

Haber Merkezi - IŞİD örgütünün, mensuplarına vasiyet yazdırdığı ortaya çıktı.

 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı hayatlarını kaybederken; örgütü üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy öldürülmüştü.

 

Operasyondan sonra soruşturmayı yürüten savcılığa bir değerlendirme notu gönderen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün yapılanması ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.


Savcılığa gönderilen notta, IŞİD’in mensuplarına verilen ideolojik eğitimde Türkiye'nin şeri esaslara dayanmadığı için “kafir devlet” olarak anlatıldığını kaydeden polis, üke vatandaşlarının da “kafir” olarak kabul edildiği belirtildi.

 

IŞİD’in Türkiye'ye karşı cihat ilan ettiği vurgulanan raporda, örgüt mensuplarının bu savaşı gerçekleştirmek için Türkiye ve Diyarbakır'a gönderildiği vurgulandı.


Raporda, hücre evlerinde askeri eğitim uygulandığı, eğitimlerde eylemlerle ilgili ön hazırlık yapıldığı belirtildi. Sürekli “şehit olmaya hazır hale getirme” eğitimleri verildiği belirtilen raporda, her örgüt mensubuna vasiyet yazmasının emredildiği ifade edildi. (Kaynak: DHA)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli