SÜLEYMANİYE - Bir baba 18 yaşındaki kızını bıçaklayarak öldürdü

20-05-2024
Etiketler Süleymaniye Pencwin Kadın cinayeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de bir baba 18 yaşındaki kızını bıçaklayarak katletti. Katil baba polis tarafından yakalandı.

Süleymaniye’nin Pencwin ilçesinde bir baba tartıştığı kızını bıçakladı. Babası tarafından 10 yerinden bıçaklanan 18 yaşındaki genç kız yaşamını yitirdi.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Polis Sözcüsü Serkewt Ahmed, "Olay toplumsal bir sorundan kaynaklanıyor. Katil zanlısı polis tarafından yakalandı” dedi.

Ahmed, aile içerisindeki bir sorundan kaynaklı geçtiğimiz yıl evden kaçan genç kızın, mahkeme kararı ile velayetinin  dedesine verildiğini, dün dedesinin genç kızı babasına teslim ettikten sonar bugün öldürüldüğünü söyledi.

Süleymaniye Polis Sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün gece genç kız babasının evinde uyudu. Sabah saatlerinde babası ile henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine genç kız babası tarafından bıçaklanarak öldürüldü.”

Rûdaw'a konuşan öldürülen kızın iki erkek kardeşi ve bir teyzesi ise, "Olay polisin söylediği gibi değil. Kızımız  Ramazan ayının 27’nci günü Erbil'deki kadın sığınma evine gitti. Yanında oğlu ya da başka biri yoktu" dedi.

Babanın kızına çok işkence ve eziyet ettiğini söyleyen yakınları, sık sık dedesinin (annesinin babası) yanında kalan kızın dün gece evde olmadığını düşündüğü babasının evine gittiğini bu sabah ise babası tarafından 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü söylüyorlar.

Sosyal medya üzerinden olay hakkında hiçbir şey bilmedikleri halde yapılan yorumlara çok üzüldüklerini belirten yakınları “İnsanlar ne olduğunu bilmeden sosyal medya üzerinden yorum yazarak bizi incitiyor. Oysaki  katil zanlısı zalim ve kötü bir baba, kız ise mağdur ve masum " diyor.

 Cinayet hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli