Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar gözaltına alındı

Haber Merkezi - 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerde AK Parti milletvekilinin Urfa’nın Suruç ilçesindeki seçim çalışması sırasında çıkan silahlı kavgada eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlunun “adil yargılama” talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbettede bugün yeni bir gelişme yaşandı. 73 gündür adliyesi önünde bekleyen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar polis müdahalesi ile gözaltına alındı.

Şenyaşarlar’ın "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Ailenin, adil yargılanma arayışı kapsamında açılan “şenyaşarailesine adalet” isimli Twitter hesabından atılan tweet’te Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün adil yargılamayı sağlayamadığı ileri sürülerek istifa etmesi talep edilmişti.

Tweet’te “Sayın ADALET Bakanı Gül! Çocuklara oyuncak dağıtma! Halk sizden oyuncak istemiyor.Halka ADALET dağıt! Şanlıurfa ADALET Sarayı'nda üstünlerin  hukuku uygulanıyor.  Devletin hastanesinde insanlık suçunu işleyenler korunuyor. Adaleti saglayamiyorsan istifa et! @adalet_bakanlik” ifadeleri kullanılmıştı.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ziyaret edecekti

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve beraberindekilerin de bugün Şenyaşar ailesini nöbet yerinde ziyaret etmesi bekleniyordu;  ancak ziyaretten önce Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar gözaltına alındı. Olaydan sonra adliye önüne giden Pervin Buldan ve beraberindeki HDP’liler ailenin oturduğu yerde kısa bir süre oturdu.

Pervin Buldan: Şenyaşar ailesinin sizden beklediği zulüm değildir

Buldan burada yaptığı açıklamada, “Sevgili arkadaşlar, biz bugün buraya Şenyaşar Ailesi'nin tuttuğu nöbete destek olmak için geldik. Şenyaşar Ailesi'nin uzun süredir devam ettirdiği, aradığı, bulmaya çalıştığı adalet arayışına ortak olmaya geldik. Şenyaşar Ailesi burada bir acı yaşadı. Şenyaşar Ailesi'nin yaşadığı acının ortağı olduğumuzu ve bu acıyı yüreğimizde hissettiğimizi ifade etmeye geldik. Bugün geldik gördük ki Şenyaşar Ailesi burada değil. Bugün geldik gördük ki Şenyaşar ailesi, biz buraya geleceğiz diye gözaltına alınmış. Yaşanan bir hukuksuzluk, adaletsizlik, vicdansızlık var. Bütün bunların üzerine yeni adaletsizlikler, yeni hukuksuzluklar ve yeni bir vicdansızlık ekleniyor. Şenyaşar ailesinin sizden beklediği zulüm değildir. Şenyaşar ailesinin beklediği adalettir, beklediği hukuksuzca yapılan yargılamanın yeniden yapılmasıdır” dedi.