Duhok’ta sel mağdurlarına tazminat ödenecek

20-03-2024
Etiketler Ali Teter Duhok Sel Felaketi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Duhok Valisi Ali Teter’in başkanlığında yapılan toplantıda, selin yarattığı zararların tespit edilmesi ve mağdur ailelere tazminat ödenmesi için komisyon kuruldu.

Duhok’ta dün etkili olan yağışların oluşturduğu sel feleketinin ardından çalışmalar devam ederken Vali Ali Teter’in başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Göç ve Kriz Müdahale Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya Duhok Merkez Kaymakamı, Doğal Kaynaklar ve Elektrik bakanlıkları genel müdürleri, il ve ilçe belediye başkanları ile Barzani Yardım Vakfı, Khalsa Aid ve Better World insani yardım örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Sel felaketinde halka yardımıma koşan yerel kuruluşlara teşekkür eden Vali Teter, “Bu kuruluşlar ulusal görevini doğrudan yerine getirenler. Ayrıca Başkan Mesud Barzani'ye, Başbakan Mesur Barzani’ye, selden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek acil yardım ulaştıran Komutan Mansur Barzani’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda Merkez Kaymakamının başkanlığında sel zararların tespit edilmesi ve mağdurlara tazminat ödenmesi için komisyon kuruldu.

Duhok Kriz ve Afet Yönetim Odası, kentte dün yaşanan sel felaketinde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını ve 120 kişinin de kurtarıldığını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli