Kosret Resul: KDP intikam hırsıyla işe başladı

20-02-2019
Rûdaw
Etiketler KYB KDP Kürdistan Kosret Resul
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – KYB Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Kürdistan Parlamentosu’nda 18 Şubat günü düzenlenen oturumun “KDP’nin Irak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı KYB’den intikamı” anlamına geldiğini söyledi.

 

Süleymaniye'de Kürdistan Yurtserver Birliği (KYB) il ve ilçe teşkilatları toplantısında konuşan Kosret Resul, “KYB’nin durumu şu an için çok iyi. Bir yıl önce bazıları KYB parçalanır, ikiye bölünür diyordu. Ancak açığa çıktıki KYB hiç bir zaman parçalanmaz, kimse de bölemez. Mam Celal’in dediği gibi; Sefin Dağı yıkılır, KYB yıkılmaz” dedi.

 

KDP ile yeni hükümet kurma müzakerelerinin çok uzun sürdüğünü itiraf eden Resul, “Bu konuda KDP ile ayrı tavır sahibi olmak istemiyoruz, olursa zarar ederiz. Çünkü her iki parti de Kürdistan’ın başat güçleridir. Fakat malesef, onlar intikam nefesi ve kin ile bu işi yaptılar. (Irak) Cumhurbaşkanı YNK’den oldu diye Parlamentodaki oturumu KYB’siz yaptılar” ifadelerini kullandı.

 

Kürdistan’da tekrar iç savaş çıkarmak isteyenlere ve iki kutuplu siyasete karşı olduklarını vurgulayan KYB’li Resul, “Çünkü KYB halktır, halkın birliğidir. Bu yüzden kimse KYB’yi gözardı edemez. Sizi temenni ederim ki dengeli bir anlaşma olmadan kimseye ödün vermeyeceğiz”  şeklinde konuştu.

 

Kosret Resul parti içerisindeki durumu iyileştireceklerine dair söz vererek partililerden de birlikte ortak çalışmalarını istedi.

 

KYB’nin kesinlikle kongre düzenleyeceğini ifade eden Resul, “Kürdistan’daki bu durum aşılsın, ne olacağını bir görelim, o zaman kongre düzenler ve KYB kongre yapamaz diyenlere de cevap veririz” dedi.

Hükümetteki tüm kurumlarda reform yapmak istediklerini belirten Resul, “Fesat ve yolsuzlukları ortadan kaldırmalıyız. Çünkü nerede yolsuzluk ve hükümet malına tecavüz olursa orada kokuşmuşluk olur. O yüzden size söz veriyorum, hükümet içersinde temizlik ve iyileştirmelerin yapılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli