Dersim Barosu Başkanı'na 6 yıl hapis

Dersim (Rûdaw) - Dersim Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe’ye yasa dışı “Maoist Komünist Parti” üyesi olduğu gerekçesiyle verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandığı bildirildi.

 

Dersim Barosu Başkan Yardımcısı Eylem Cevahir, bir grup avukatla Adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yeşiltepe hakkında silahlı terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle verdiği 6 yıl 3 ay hapis kararının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandığını söyledi.

 

Kararın hukuka aykırı olduğunu öne süren Cevahir, şöyle konuştu:

 

"Baro başkanımız, ihtisas alanı ceza davaları olan bir hukukçudur. Meslektaşımız genel olarak siyasi içerikli davalarda müvekkillerine hukuki yardım hizmeti sunmuştur. Bu bağlamda Yeşiltepe’nin kendisinden hukuki yardım talebinde bulunan şahıslarla ilgili diyalogları, görüşmeleri ve mesleki faaliyetleri suç unsuru gösterilmiştir."

 

Cevahir, kararın kamuoyunda "paralel yapı" olarak bilinen yargı ve kolluk içerisinde yer edinmiş bazı kamu görevlilerince yürütülen bir soruşturmanın sonucu olduğunu iddia etti.