PYD: Karanlık, tehlikeli ve endişe verici bir gelecek...

19-12-2018
Rûdaw
Etiketler PYD Türkiye ABD
A+ A-

Haber Merkezi – PYD Eşbaşkanı Şahoz Hasan, “Rusya ve ABD’nin Erdoğan’ın tehditleri ve planları karşısında yanlış hesap yapmaları gerekiyor” dedi.


Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) yakın bir ajansa konuşan Şahoz Hasan, Rojava’da kurdukları “Demokratik Ulus” sisteminin Suriye krizine çözüm alternatifi olma düzeyine ulaştığını ve bu yüzden Türkiye tarafından hedef alındığını söyledi.

 

Türkiye’deki yerel seçimler için AK Parti ile MHP arasındaki ittifaka dikkat çeken Hasan, “Türkiye’de siyaset felç durumdadır ve ekonomik kriz devam etmektedir. Erdoğan, Türkiye’deki ekonomik, toplumsal, siyasi ve askeri krizi gizlemek için Kuzey ve Doğu Suriye’ye tehditler savurmaktadır. Erdoğan, tehditlerle seçimlerde kazanmak istemektedir” dedi.

 

Suriye’deki durumdan uluslararası güçleri sorumlu tutan PYD Eşbaşkanı, “Rusya ve ABD’nin Erdoğan’ın tehditleri ve planları karşısında yanlış hesaplar yapmaması gerekiyor. IŞİD benzeri bir yapılanmanın yeniden ortaya çıkması, Rusya, ABD ve tüm Avrupa ülkeleri için tehlike demektir” diye konuştu.

 

ABD ile Türkiye’nin Menbic konusunda anlaşma sağlandıkları şeklindeki açıklamalara değinen Hasan, “ Şimdi de anlaşmalar üzerinden bölge halkını ve Demokratik Ulus sistemini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Suriye krizinin çözümünde Demokratik Ulus çözümü olmasa Suriye’yi karanlık, tehlikeli ve endişe verici bir geleceğin beklediğini açık bir şekilde belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Şahoz Hasan ayrıca, “Rusya’nın planları da Kürt halkını yok etmektir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli