Kürdistan Erkekler Birliği: Erkeklerimizin durumu içaçıcı değil

19-11-2018
Rûdaw
Etiketler Erkek Kürdistan Burhan Ali
A+ A-

Erbil (Rûdaw) Kürdistan Erkekler Birliği Sekreteri Burhan Ali, “Erkeklerin ismi şiddet ve istismarlarla anılıyor fakat Kürdistan’da erkeklerin durumu hiçte içaçıcı değil” dedi.


Kürdistan Erkekler Birliği, Dünya Erkekler Günü vesilesiyle Kürdistan’da erkeklere karşı işlenen şiddet ve haksızlıkların bilançosunu açıkladı.   

 

Buna göre Kürdistan Bölgesi’nde bu yılın ilk on ayında, eşleri tarafından kendisine şiddet uygulanan veye haksızlığa maruz kalan 517 erkek, Kürdistan Erkekler Birliği’ne başvurarak davacı oldu.

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Kürdistan Erkekler Birliği Sekreteri Burhan Ali, “Bu yılın başlangıcından itibaren şu ana kadar 517 erkek eşlerinden gördükleri şiddet ve haksızlık nedeniyle bize başvurdu” dedi.

 

Ali, on aylık süre zarfında 45 erkeğin aile içi meseleler yüzünden intihar ettiğini, 4 erkeğin de eşi veya eşinin ailesi tarafından öldürüldüğünü belirtti.

 

Burhan Ali, “Kürdistan’daki erkekler de diğer bazı ülkelerdeki erkekler gibi iyi şartlarda yaşamıyorlar. Malesef, şiddet ve istismarla suçlandıkları halde en çok onlar buna maruz kalıyor” ifadelerini kullandı.

 

Kürdistan Erkekler Birliği 2009 yılında Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı’nın izniyle kuruldu. Kurum her yıl erkek hakları ve erkeklere karşı uygulamalar hakkında düzenli rapor hazırlıyor.

 

Erkekler günü ilk ne zaman kutlanmaya başlandı?

 

Uluslararası bir Erkekler Günü ilan edilmesi çağrıları ilk kez 1960'larda duyuldu ama bu günün resmen ilanı 1990'ları buldu.

 

Erkekler Günü artık her yıl 19 Kasım'da 60'dan fazla ülkede kutlanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli