Dindar Zebari: Seçimleri 16 konsolosluk ve yabancı kuruluştan bin 830 kişi izleyecek

11 saat önce
Rûdaw
Etiketler Dindar Zebari Kürdistan Bölgesi Kürdistan Seçimleri 2024
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Hükümeti Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dindar Zebari yarın sabah 08:00’de başlayacak parlamento seçimleri için hazırlıkların tamamlandığı uluslararası kurum ve kuruluşların seçim sürecini izleyeceklerini söyledi.

Yarın 20 Ekim 2024’te yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimleri hakkında bir açıklama yayımlayan Dindar Zebari, yerel ve uluslararası kurum ve kuruluşların üst düzeyde seçim sürecini gözlemleyeceğini ifade ederek, “Seçim sürecini 16 konsolosluk ve yabancı kuruluştan bin 830 kişinin yanı sıra 22 yabancı ve uluslararası medya kuruluşundan 109 gazeteci izleyecek. Öte yandan siyasi parti ve yerel sivil kuruluşlarının gözlemcileri dâhil isimleri doğrulanmış 9 bin 610 yerli gözlemci seçimleri izleyecek” dedi.

Dindar Zebari’nin aktardığına göre, Kürdistan Parlamento seçimlerini 48 yerel televizyon ve medya kuruluşu takip edecek.

Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak seçimlerin siyasi istikrar için önemli bir adım olarak görüldüğünü ifade eden Dindar Zebari, seçim sürecinin sorunsuz ilerlemesi için gereken önlemlerin alındığını söyledi.

Yarın sabah 08:00’de Kürdistan Bölgesi vatandaşlar kendilerini temsil edecek milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Oy verme işlemi saat 17:00 kadar sürmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli