KÜRDİSTAN'DA SEÇİM - En çok oy alan kota adayları kim?

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kota adayları Parlamento Seçimleri Özel oy seçmeni Bileşenler Kürdistan Parlamentosu Seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin özel oylamasında, Türkmen Bileşeni'nden Muna Kahveci bin 864 oyla, Hristiyan Bileşeni'nden Ramsi Hikmet Hanna Yusuf bin 900 oyla, Erbil seçim bölgesinde en çok oy alan kota adayları oldu. 

Rûdaw’ın derlediği bilgilere göre, Erbil ili seçim bölgesinde 14 Türkmen aday bir sandalye için yarışıyor. Muna Kahveci, Erbil bölgesinde diğer tüm Türkmen adayların önünde yer alarak bin 864 oy aldı.

Erbil bölgesinde, Hristiyanlar için ayrılan bir kota sandalyesi için yedi aday yarışıyor. Babil Hareketi'nin adayı Ramsi Hikmet Hanna Yusuf, şu ana kadar bin 900 oy alarak yarışı önde götürüyor.

Duhok bölgesinde ise sekiz Hristiyan aday bir kota sandalyesi için yarışıyor. James Hasdu Hidu, bin 434 oy alarak ildeki tüm Hristiyan adayların önünde yer alıyor.

Süleymaniye bölgesinde Hristiyanlar, üç adayla ilin bir kota sandalyesi için yarışıyor. Babil Hareketi adayı Dana Amanc Necip, 2 bin 998 oyla ilin en çok oyunu elde etmeyi başardı.

Yine Süleymaniye bölgesinde altı Türkmen aday bir kota sandalyesi için yarışıyor. Bunlar arasında Necdet Nuri Muhammed, şu ana kadar bin 810 oy almayı başardı.

Yarın genel seçim yapılacak

Yarın yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimleri öncesinde, 215 bin 960 güvenlik görevlisi dün sabah saat 07.00’den itibaren sandık başına gitti. Oylama yerel saatle 18.00'de sona erdi.

Açıklanan verilere göre, Kürdistan Parlamento seçimlerinin özel oylamasında yaklaşık 29 bin oy geçersiz sayıldı. Biyometrik kart sahibi özel seçmenlerin %16,8'inin ya oy kullanmadığı ya da geçersiz oy verdiği belirlendi.

Komisyona göre, özel oylamaya güvenlik güçlerinin katılım oranı %96,6 olarak kaydedildi.

Kürdistan Parlamento genel seçimleri 20 Ekim'de yapılacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli