ERZURUM - Atlar kavga etti, akrabalar birbirini vurdu: 5 ölü

19-10-2021
Rûdaw
Etiketler Erzurum Çat Silahlı Kavga Mahkeme İddianame
A+ A-

Haber Merkezi - Erzurum'un Çat ilçesinde geçen yıl 5 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 2 kardeş hakkında "kasten öldürme" suçundan 4 kez ayrı ayrı müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, geçen yıl 30 Mayıs'ta Köseler Mahallesi'nde yaşanan ve Güneş ailesinden Baki, Hasan, Sıddık ve Sinan ile Sedrettin Yıldız’ın öldüğü olayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul iddianamede, tutuklu olan kardeşler İrfan ve Burhanettin Yıldız "sanık" olarak yer aldı.

Kaçan gelin intihar etti

İddianameye göre, 2017 yılında Yıldız ailesi, Güneş ailesinden kız kaçırdı. F. Güneş adlı kız B. Yıldız'a kaçarak evlendikten altı ay sonra intihar etmesi sebebiyle Güneş ve Yıldız aileleri arasında husumet başladı.

Atlar dövüşünce tartışma çıktı

Bir süre sonra aile büyüklerinin araya girerek her iki aileyi barıştırmasının ardından taraflar arasında herhangi bir husumetin kalmadı.

Ancak, olay tarihinden iki gün önce iki aileye ait atların dövüşmesi üzerine Sıddık Yıldız atını almaya gittiği esnada Sıddık Güneş ve yeğeni Baki Güneş ile aralarında tartışma çıktı.

İddianamede, olay günü Sıddık Güneş’in oğlu Sinan, kardeşi Hasan ve yeğeni Baki ile tarlalarına hayvan gübresi dökmeye giderken tartışma yaşadıkları Sıddık Yıldız’ın çocukları Sedrettin, Burhanettin ve İrfan Yıldız’ın da bu olay sonrası Güneş ailesinin arkasından gidip bu aileyle tartıştığı kaydedildi.

Tüfek ve tabancalarla ateş edildi

Tartışmanın büyümesiyle taraflar tüfek ile tabancalarla birbirine ateş açtı.

Mahalle halkı olay yerine gittiğinde Sıddık, Hasan ve Sinan Güneş ile Sedrettin Yıldız'ın olay yerinde öldüklerini gördü. Ağır yaralanan Baki Güneş de hastaneye kaldırıldığı esnada hayatını kaybetti.

Burhanettin ve İrfan Yıldız olay yerinden kaçarken, olayı ayırmaya çalışan Muhammet Etik ise bacağından ve kolundan silahla yaralandı.

İddianamede, ölenler ile sanıkların birbirlerini öldürme kastıyla hareket ettikleri belirtilerek, İrfan ve Burhanettin Yıldız’ın yakalandıktan sonra savunmalarında eylemlerini inkar ederek suçlamaları kabul etmemelerine rağmen taraf ifadeleri, olay yeri inceleme ve uzman raporları ile tüm dosya kapsamına göre bu kişilerin eylemlerinin sabit olduğunun anlaşıldığına vurgu yapıldı.

Kardeşlere 4 kez müebbet hapis istendi

İddianamede, bu nedenlerle sanıklar İrfan ve Burhanettin Yıldız’ın “kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı 4 kez müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Olayın ardından helikopter destekli arama tarama çalışması yürüten İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İrfan ve Burhanettin Yıldız'ı olay yerine 10 kilometre uzaklıktaki Göbekören Mahallesi yakınlarındaki dağlık arazide gözaltına almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli