Mızraklı'nın tutukluğuna yapılan itiraz reddedildi

19-09-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye İçişleri Bakanlığı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı Selçuk Mızraklı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınarak yerine kayyım atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın avukatlarının tutukluluğuna yaptığı itiraz reddedildi.

Mızraklı’nın avukatları geçtiğimiz salı günü gözaltı ve dosyaya getirilen kısıtlama kararına itirazda bulundu. Mızraklı’nın itiraz başvurusunun yapıldığı gün tutuklanması üzerine bu kez Cuma günü tutukluluğa itiraz edildi.

Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itiraz dün reddedildi. Bianet’e konuşan Avukat Zülal Erdoğan, itiraza ilişkin kendilerine hiçbir gerekçe sunulmadığını söyledi.

Mızraklı, hakkında hazırlanan iddianamenin hazırlandığını belirten Erdoğan, iddianamenin mahkemeye gönderildiğini söyledi. Erdoğan, son olarak dosyadaki kısıtlama kararının da hala kaldırılmadığını ve buna ilişkin yaptıkları itirazın da reddedildiğini belirtti.

Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve yerine kayyım atanan Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Rojda Nazlıer hakkındaki soruşturma ise tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, Nazlıer hakkında hazırladığı iddianamede 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. Nazlıer hakkındaki iddianame Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ne olmuştu?

Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 Ekim günü gözaltına alındı. Bir gün gözaltına tutulan Mızraklı 22 Ekim’de çıkarıldığı mahkemede H. A. isimli bir tanığın beyanları gerekçesiyle  ‘örgüt üyesi olmak’, ‘örgüt propagandası yapmak’ iddialarıyla tutuklanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de kurtarılan Fevziye Emin Seydo

Sudani'nin Danışmanı: Gazze'ye kaçırılan Ezidi kadını Rûdaw aracılığıyla bulduk

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin danışmanı IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de bulunan Ezidi kadının bulunmasında Rûdaw’ın rolünden bahsetti.