Türkmen temsilci: Barzani sözleşme hazırladı

19-09-2017
Ayser ÇINAR
Etiketler Başkan Barzani Kürdistan Referandumu Türkmenler
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkmen Kalkınma Partisi Avrupa Temsilcisi Gazvan Sabah, Başkan Mesud Barzani’nin, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan tüm halkların haklarını garanti altına alan siyasi bir sözleşme hazırladığını söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Gazvan Sabah, “Biz yıllarca Irak’tan zulüm gördük. Irak yönetimi hiçbir zaman Türkmenlerin haklarını teslim etmedi” dedi.

 


Gazvan Sabah, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ise Kürdistan’da yaşayan tüm halkların haklarını garantiye alan siyasi bir sözleşme hazırladı. Bu sözleşme 25 Eylül’den önce Başkan Barzani ve siyasi parti liderlerinden oluşan Referandum Yüksek Konseyi tarafından imzalanacak” diye konuştu.

 

Avrupa’daki Türkmenlerden destek

 

Avrupa’da yaşayan Türkmenlerin 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunu desteklediğini söyleyen Gazvan Sabah, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Avrupa’da çok sayıda Türkmen yaşıyor. Bunların büyük çoğunluğu Almanya, Hollanda ve İsveç’te bulunuyor. Bizler de Kürt kardeşlerimiz gibi 25 Eylül’de yapılacak olan referandumu heyecanla bekliyoruz.

 

Avrupa’daki Türkmenler referanduma tam destek veriyor. Avrupa’daki tüm Türkmen temsilciliklere e-posta yoluyla elektronik sistemle nasıl oy kullanılacağına dair bilgi verdik. Gelen tepkilerin hepsi ‘Evet’ oyu kullanılacağı yönünde.”

 

Türkmen Kalkınma Partisi Avrupa Temsilcisi, “Biz Kürdistan’da ikinci bir milletiz. Kürt kardeşlerimizle barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bugün referanduma karşı çıkan Türkmenleri yarın tarih affetmeyecek” dedi.

 

Genel Başkan Muhammed Sadettin İlhanlı da Başkan Barzani’nin sözleşme hazırladığı bilgisini doğruladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli