TSK'ye ait savaş uçakları Duhok'ta dağlık alanları bombaladı

Erbil (Rûdaw)- Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları Duhok merkezine 30 kilometre uzaklıktaki dağlık alanları bombaladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları Duhok merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Mangeşk nahiyesine bağlı Maclamahte köyü dağlık kesimini bombaladı. Maddi hasar dışında can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Rûdaw’a konuşan köy sakini Ayad Maclamahti, Bugün öğleden sonra köylerine yakın dağın bombalanması sonucu yangın çıktığını ve bölgenin zorlu yapısından dolayı yangının söndürülemediğini açıkladı.  

Eyad Mecilmetî savaş uçaklarının bölgeyi ilk kez bombaladığını söyledi.

Kendi bölgelerinde PKK'lilerin bulunma ihtimalinin düşük olduğunu aktaran Mecilmetî, çatışmanın odağının kendilerinden 50-70 kilometre uzakta olduğunu belirtti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurmuştu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesinde bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığı açıklanmıştı.

Operasyon kapsamında TSK birlikleri sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üsler kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı. Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesinde Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.