27 yaşındaki Kürt kolberin öldürülmesine tepkiler büyüyor

11 saat önce
Aram Xelil
Aram Xelil
Etiketler Toyota Taksi şoförü Duhok Kolber Kürt Irak Sınır Muhafızları
A+ A-

Erbil  (Rûdaw) – Irak Sınır Muhafızları Hewraman bölgesinde bir Kürt kolberi öldürdü. Kürt kolberin öldürülmesi Hewraman'da protesto edildi.  

Rûdaw muhabiri Sazgar Selah’ın bildirdiğine göre dün akşam saatlerinde Kürdistan Bölgesi’nin Halepçe kentinin Rojhılat ile sınır Xurmal bölgesinde Irak sınır muhafızları kolberlere ateş açtı.

Doğrudan açılan ateş sonucu 27 yaşındaki Aram Xelil isimli Rojhılatlı Kürt kolber yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden kolberin arkadaşı Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Aram her gün sınırda sırtıyla yük taşımak zorunda kalıyordu. Akşam saat 20.00 sularında uyarmadan ateş ettiler” dedi.

Arkadaşının dediğine göre Aram ağır şekilde yaralandı ve Sergeti köyünde kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Anne ve babasının hayatta olmadığı öğrenilen Aram Xelil’in 17 yaşından beri kolberlik yaparak kardeşlerine baktığı kaydedildi.

Dün gece Kürt kolberin öldürülmesi Hewraman bölgesinin güney ve doğu Kürdistan tarafındaki akrabalarının tepkisine neden oldu.

Irak Sınır Muhafızlarından bir heyet taziye yerini ziyaret etmek istedi. Aram Xelil'in abisi heyetin taziye yerinden kovarak tepki gösterdi.

Öte yandan bir grup vatandaş Aram'ın öldürülmesi ardından Irak Sınır Muhafızlarının olduğu kontrol noktasında toplanarak protesto gösterisi düzenledi. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli