Pentagon: Peşmerge ile çalışmaya devam edeceğiz

19-06-2024
Etiketler Peşmerge Güçleri Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder Irak IŞİD
A+ A-

Washington (Rûdaw) – Pentagon  Sözcüsü General Patrick Ryder, ABD’nin IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemek için Irak Hükümeti ve Peşmerge dahil bölgedeki diğer müttefikleri ile çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentegon)Sözcüsü General Patrick Ryder dün haftalık basın brifinginde IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemek için  ABD askerlerinin bölgedeki müttefikleri ile çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

General Ryder “IŞİD tehdidi konusunda Irak hükümeti ve Peşmerge dahil bölgedeki diğer ortaklarımızla yakın çalışmaya devam edeceğiz. Yapmamız gereken,  geçmişte de gördüğümüz gibi grubun yeniden ortaya çıkmamasını ve IŞİD'in yeniden örgütlenmesini engellemek ve ortaklarımızın tamamen yenilgiye uğratılmasını sağlama becerisine sahip olmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Nisan ayı başlarında Irak Yüksek Askeri Komitesi ve uluslararası koalisyon Bağdat'ta bir araya gelerek alt komitelerin çalışmalarının sürekliliğini görüştü. Irak hükümetinin bir sözcüsü o dönemde uluslararası koalisyon ile Irak arasındaki ilişkinin niteliğinin gelecekte Irak ile ABD arasında ikili güvenlik ortaklığına dönüşeceğini söylemişti.

Pentagon Sözcüsü, toplantıların devam ettiğini ve yüksek komitenin yakın gelecekte toplanacağını dile getirdi.

General Patrick Ryder “ABD-Irak Yüksek Askeri Komitesi'nin alt komitelerinin çalışmaları devam ediyor ve toplantılar sürüyor. Anladığım kadarıyla, Yüksek Komite'nin önümüzdeki haftalarda üst düzey Müttefik komutanlara alt komitelerinin görevleri ve çalışmaları hakkında en son bilgileri sağlamak üzere toplanacağı bir ön anlaşma sağlanmış durumda. Toplantıların amacı IŞİD’in son dönemdeki saldırıları, Koalisyon güçlerinin operasyonel durumu ve Irak güvenlik güçlerinin kapasitesinin tartışılmasıdır” dedi.

IŞİD’in yenilgiye uğratılması için Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge’nin ortak çalışmasına vurgu yapan Sözcü şunları söyledi:

“Geçtiğimiz 10 yıla kıyasla IŞİD'in hareket kabiliyetini zayıflatmada Peşmerge dahil Irak güvenlik güçlerinin etkisi büyük.  Bu, bölgede birlikte çalışan güçlerin yeteneğinin ve etkinliğinin gerçek bir kanıtıdır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli