AK Parti Hazro İlçe Başkanı’nın kardeşine silahlı saldırı

19-06-2021
Rûdaw
Etiketler Saldırı AK Parti Hazro Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'da AK Parti Hazro İlçe Başkanı Cemal Mehmetoğlu'nun kardeşi, otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda yaralandı.

Edinilen bilgiye göre 22 yaşındaki Ömer Faruk Mehmetoğlu, otomobille Bağyurdu Mahallesi Koteholke mevkisinde seyir halindeyken gece 00.45 sıralarında silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda araçtan çıkarken yere düşmesi sonucu yaralanan Mehmetoğlu, Hazro Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Jandarma ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede 19 ayrı noktada 22 kalaşnikof ve 27 tabanca kovanı, 3 kalaşnikof ve 14 tabanca fişeği bulundu.

Saldırgan veya saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor. Saldırının PKK ile bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

Hazro İlçe Başkanı: Örgüt olabilir

AK Parti Hazro İlçe Başkanı Cemal Mehmetoğlu, kardeşinin bağ evinden döndüğü sırada saldırıya uğradığını ve ayağından yaralandığını söyledi.

Mehmetoğlu, "Bizim kimseyle bir sıkıntımız yok. Örgüt olabilir. Terörden şüpheleniyoruz. Dün Hani İlçe Başkanlığına saldırı oldu, sonra bizim başımıza böyle bir olay geldi" ifadelerini kullandı.

Hani’de de ilçe binasına saldırı düzenlenmişti

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde de AK Parti İlçe binasına dün akşam molotofkokteylli saldırı düzenlenmişti. Saat 21.00 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırı anları güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti.

Görüntülerde yüzü açık bir saldırganın önüne geldiği AK Parti binasına elindeki molotofkokteylini attıktan sonra hızla uzaklaştığı görülüyordu.

Saldırı hakkında açıklama yapam AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, “Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda AK Parti Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli