AK Parti Hani İlçe Başkanlığı’na molotoflu saldırı

19-06-2021
Rûdaw
Foto: AA
Foto: AA
Etiketler Saldırı AK Parti Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı’na molotofkokteyli atıldı. Dün gece saat 21.00 sıralarında düzenlenen saldırı nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, bir kişinin elindeki molotofkokteyli yakıp ilçe başkanlığına atması ve ardından hızla kaçışı görülüyor.

Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, saldırgan M.E. ve ona yardım ettiği öne sürülen Ş.B.’yi gözaltına aldı.  2 şüpheli Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, saldırının görüntüsünü Twitter hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

Aydın, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda AK Parti Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz. Terör odaklarının ülkemizde oluşan huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik olarak, içerideki uzantıları üzerinden harekete geçmeye çalıştıklarını ibretle müşahede etmekteyiz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli