Mesrur Barzani, ABD askeri heyetiyle görüştü

Erbil (Rûdaw) - Mesrur Barzani ile görüşen General Gregory Croda başkanlığındaki ABD askeri heyeti, “Peşmerge Güçleri birliklerinin yeniden yapılandırılması ve reform sürecine desteği devam edecek” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi’nin yeni hükümet kabinesini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, bugün Irak Güvenlik Destek Ofisi (OSC-I) Sorumlusu General Gregory Croda başkanlığındaki ABD askeri heyetiyle bir araya geldi.

 

Mesrur Barzani’nin resmi sosyal medya hesabında yer alan açıklamaya göre, görüşmede; bölgenin askeri ve güvenlik durumu, bölgede yaşanan gerginlikler, Peşmerge Bakanlığı’nın askeri ihtiyaçlarının karşılanması, reform ve eğitim sürecinin yanı sıra Peşmerge Güçleri ile Uluslararası Koalisyon arasındaki işbirliği mekanizması ele alındı.

 

Mesrur Barzani, yardımların sürmesini umduğunu belirterek, IŞİD’in askeri gücü bozguna uğratılmasına rağmen hareketliliğinin arttığını ve kurtarılmış bölgelerin huzur ve istikrarı açısından büyük bir tehdit olmaya devam ettiğini kaydetti.

 

Konuk heyet ise, Peşmerge Güçleri’nin terör örgütü IŞİD’le mücadeledeki rolüne vurgu yaparak, ülkesinin, Peşmerge Güçleri birliklerinin yeniden yapılandırılması ve reform sürecine desteğinin devam edeceğini belirtti.