Midyatlı bakkal yarış arabası yaptı

19-06-2017
Rûdaw
Etiketler Osman Düzenli Midyat Mardin Yarış arabası
A+ A-

Haber Merkezi - Mardin'in Midyat ilçesinde 46 yaşındaki Osman Düzenli adlı bakkal, hurdaya ayrılan araçların parçalarıyla hayalindeki yarış arabasını tamamlayarak test sürüşü yaptı. 

 

Midyat ilçesi Sanayi Mahallesi'nde oturan ve bakkal dükkanı işleten Osman Düzenli, yıllardır hayalini kurduğu yarış arabasını kendisi yaptı.

 



Osman Düzenli, hurdaya ayrılan araçların parçalarından yarış arabası oluşturmak için kolları sıvadı.

 

Düzenli, yaklaşık 2 yıl çalışarak yaptığı yarış arabasının 10 bin liraya mal olduğunu söyledi.

 



Yaptığı yarış arabasına binerek test sürüşü yapan Düzenli şöyle konuştu:

 

"Çocukluğumdan beri aklımdaydı. Bir türlü fırsat bulamıyordum. Arabamın ismi 'Mezopotamya'dır. Bu bölgenin adının temsili olmasını istedim. Midyatlılar benden daha çok heyecanlı, daha çok istekli. Bir ara bırakmaya karar vermiştim çünkü her yerinde sorun çıkıyordu.

 



Baktım ki bizim millet çok heyecanlı, gerçekten çok istekli. Ben de, 'Bu iş benden çıktı. Midyatlıların hatırına yapacağım ve bitireceğim' dedim. Tabii büyük maddi sıkıntılar yaşadım. Kendime 1 senelik hedef koymuştum ama 2 seneye sarktı. Bunun nedeni imkansızlıklar. Ama nihayetinde bir şeyler yapabildiğime inanıyorum."

 

"Daha bir sürü fikirlerim var” diyen Düzenli, “Allah ömür, imkan nasip ederse daha bir çok şey yapmak istiyorum” dedi. (Kaynak: DHA)

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli