Başkan Neçirvan Barzani: Düşüncelerimiz bu zor zamanda dost ve komşu İran halkıyla

19-05-2024
Etiketler Başkan Neçirvan Barzani İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter kazası
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye ilişkin açıklama yaptı.

X hesabından açıklama yapan Başkan Neçirvan Barzani, “Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası haberini derin endişeyle takip ediyorum” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani açıklamasının devamında “Allah'tan onu ve arkadaşlarını güvende tutmasını diliyorum. Kalplerimiz onlarla birlikte ve onlar için dua ediyoruz. Düşüncelerimiz bu zor zamanda dost ve komşu İran'ın liderleri ile halkıyla birliktedir” ifadelerini kullandı.

İran'daki helikopter kazası

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin, Azerbaycan sınırındaki baraj açılış töreni dönüşünde hava şartları nedeniyle sert iniş yaptığı kaydedilmişti.

İran Kızılayı, daha önce yaptığı açıklamada "kazanın" Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini duyururken, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını vurgulamıştı.

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söylemişti.

Reisi'yi taşıyan helikopterde aralarında Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu bazı yetkililerin olduğu bildirilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli