Kürdistan Bölgesi’nde ilaç alımına ayrılan pay artırıldı

19-05-2022
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi İlaç Dünya Sağlık Örgütü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Hüseyin, Hükümetin, olası bir krize önlem olarak ilaç ve diğer tıbbi malzemelerin satın alınması için ayrılan bütçeyi artıracağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Saman Hüseyin bugün, son birkaç aydır yaşanan ilaç kıtlığını değerlendirmek için Süleymaniye'nin tıbbi malzeme deposunu ziyaret etti.

Bakan Hüseyin, sorunu çözmek için tedbir olarak ilaç ve tıbbi ürünlere yönelik aylık bütçeyi artıracaklarını açıklarken, sağlık müdürlüklerine de bu bütçenin yüzde 25'ini doğrudan ilacı kendileri satın alma, geri kalanını da ihaleler için kullanma yetkisi vereceklerini söyledi.

Bakan, “Sağlık Bakanlığı ve Hükümet bir çözüm mekanizması kurdu. Buna ek olarak, ilaç ve tıbbi ihtiyaçlar için ayrılan bütçe altı milyar (Irak) dinardan yedi milyar dinara çıkarılacaktır” dedi.

Hüseyin, genel olarak ilaç ve tıbbi ihtiyaçların sağlanmasından Irak federal hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti ve "Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin tüm illerinde ilaç sıkıntısı olduğu ve alımların yüzde 100 güvence altına alınmadığı açık. Boşluklar var. Bağdat'tan hiç gelmeyen tıbbi ürünler var, çok iyi gelenler var, tutarsız gelenler var" diye konuştu.

Süleymaniye'deki ilaç sıkıntısı daha önce yerel bankalardaki nakit sıkıntısına bağlanmıştı.

Ancak; Sağlık Bakanlığı temsilcilerinden Rahel Faraidun, Süleymaniye'nin kıtlıkla karşı karşıya kalan tek şehir olmadığını, Erbil ve Duhok'un da etkilendiğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli