BM’den kendini yakan gence ilişkin açıklama: Şoke olduk

19-05-2021
Rûdaw
Etiketler Birleşmiş Milletler Irak UNAMI
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Birleşmiş Milletler Irak için Yardım Misyonu (UNAMI), dün BM’nin Erbil ofisi önünde kendini yakan genç ile ilgili “Çok üzgünüz, şoke olduk” şeklinde açıklama yaptı.

Hakkında idam kararı verildiği için Doğu Kürdistan’dan (İran) Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e sığınan Kürt mülteci Behzad Mahmudi, yardım talebini karşılanmayan Birleşmiş Milletler Irak için Yardım Misyonu Erbil ofisi önünde kendisini yaktı.

Yanında getirdiği benzini üzerine dökerek bedenini ateşe veren Mahmudi’ye ilk müdahaleyi yanındaki arkadaşı yaparken yaralanan Mahmudi hastaneye kaldırıldı.

Kendisini ateşe vermeden önce gazetecilere açıklamada bulunan Mahmudi, sokaklarda yaşadığını, aç kaldığını, bazen camilerde barındığını ve yalan söylemediğini kanıtlamak için de kendisini yakması gerekirse yakacağını kaydetti. Bir süre sonra da ofisten çıkarak yardım talebinin karşılanmadığını söyleyerek intihar girişiminde bulundu.

Olay üzerine bir açıklama yayınlayan UNAMI, Mahmudi’nin eyleminden dolayı şoke olduklarını kaydetti. Açıklamada, Rojhılatlı gencin intihar girişiminden dolayı çok üzgün olduklarını bildiren UNAMI Mahmudi’nin en kısa sürede sağlığına kavuşması dileğinde bulundu.

Dün iki siyasi mülteci UNAMI’nin Erbil'deki ofisine giderek burada yardım talebinde bulunmuş ve yardım talepleri karşılanmazsa kendilerini yakacaklarını söylemişti.

Mültecilerin yardım taleplerine olumlu bir cevap alınamaması üzerine mültecilerden biri ofisin önünde intihar girişiminde bulunmuş ardından bir ambulans aracılığıyla hastaneye kaldırmıştı.

Sağlık durumu iyi

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre intihar girişiminde bulunan Rojhılatlı gencin sağlık durumu iyi.

Rojhılat’taki Kürt partilerine üye oldukları öğrenilen gençlerin BM ofisi önüne kendi inisiyatifleriyle gittiklerini belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Kültür Bakanlığı da intihar girişiminde bulunan mültecinin videosunu yayınlayan medya kuruluşları ve sosyal medyada paylaşan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli