Liderlerden 'Çarşema Sor' mesajı

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi liderleri Ezidilerin Kürtlerin ‘Çarşema Sor Bayramı’ vesilesiyle birer kutlama mesajı yayınladı.

Ezidi Kürtlerin yılbaşı olarak kabul ettiği  Nisan ayının ikinci haftası kutlanan Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle liderler birer mesaj yayımladı.

Başkan Barzani: Acıların son bulmasını diliyorum

Başkan Mesud Barzani Ezidi Kürtlerin Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda Ezidi Kürtlerin acılarının son bulmasını temenni etti.  

Başkan Barzani “Ezdi kardeşlerimizin en içten dileklerimle kutluyor kendilerine esenlikler diliyorum” dedi.

Tüm kutlama ve bayramları huzur içerisinde geçirmelerini dileyen Başkan Barzani  “Geçmişte teröristlerin zulmü, yerinden edilme ve sürgün nedeniyle çektikleri acıların son bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani: Tek bir kaçırılan Ezidi kalana kadar çabalarımız sürecek

Kürdistan Bölgesi Neçirvan Barzani ise Çarşema Sor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Neçirvan Barzani "Terörün elinden mağdur olan Ezidi ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum. Her zaman yürekten yanızda olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Barzani “Kaçırılan ve kaybolan tek bir Ezidi  kalana kadar, kurtarmak ve akıbetlerini belirleme çabalarımızı sürdüreceğimize dair sizleri temin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mesajının sonunda başkan Neçirvan Barzani, Ezidi toplumunun Çarşema Sor Bayramını kutladı.

Mesrur Barzani'den Şengal Anlaşmasının hayata geçirilmesi vurgusu

Başbakan Mesrur Barzani de yayınladığı mesajda başta Ezidi Miri, Baba Şeyh ve Ezidi Ruhani Meclisi’nin ve ardından Kürdistan, Irak ve tüm dünyadaki Ezidilerin bayramını kutladı.

Başbakan mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu vesileyle Şengal Anlaşması’nın hayata geçirilmesi, bölgedeki durumun normale dönmesi ve  yasa dışı silahlı grupların çıkarılması ve  bölge sakinlerinin onurlu bir şekilde topraklarına dönmelerini önemini vurguluyoruz” dedi.  

Başbakan Ezidi Kürtlerin bayramlarını kutlayarak esenlik, güven ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini temenni etti.