Hollanda: Erbil’deki saldırıda Hollanda vatandaşı çocuk öldü, İran büyükelçisi çağrıldı

19-01-2024
Etiketler Peşrew Dizayi Jina Dizayi İran Hollanda Kürt iş insanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Hollanda Dışişleri Bakanı Slot, İran’ın Erbil’e saldırısında bir Hollandalı çocuğun hayatını kaybettiğini kaydetti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot, İran Devrim Muhafızları’nın Erbil’e yönelik saldırılarında Hollanda vatandaşı bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Konuya dair X hesabı üzerinden açıklama yapan Slot, şunları kaydetti:

“Erbil’de İran’ın saldırılarında bir Hollandalı çocuğun ölümüne ilişkin bugün İranlı mevkidaşımla konuştum. Ayrıca İran Büyükelçisini çağırdım.

Bir yaşından küçük çocuğun ölümü, yürek dağlayıcı. Acılı aileyle ve saldırının diğer kurbanlarıyla birlikte olduğumuzu belirtmek isteriz.

Erbil’deki saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum.”

Slot'un paylaşımında  bahsettiği çocuğun saldırıda hayatını kaybeden Kürt iş insanı Pêşrew Dizayi'nin kızı Jina Dizayi olduğu kaydedildi. 

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları tarafından 15 Ocak’ta başkent Erbil’de çeşitli noktalara 10 balistik füze ile saldırı düzenlendi.

Saldırılarda Kürt iş insanı Pêşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, Dizayi’nin evinde misafir olarak bulunan Iraklı iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir işçi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 16 sivil de yaralandı.

İran, “Mossad karargahını” hedef aldıklarını ileri sürdü. Ancak Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti yetkilileri saldırıyı kınayarak iddiaları yalanladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli