Başkan Barzani, Hulusi Akar ile görüştü

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’de bulunan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığındaki heyet ile görüştü.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Savunma Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Başkan Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Bağdat ve Erbil’e yaptığı ziyaretin amaçlarını anlatan Akar, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere büyük önem verdiğini söyledi.

Akar, Türkiye’nin bölgenin huzuru ve güvenliğini önemsediğini ve bölgede inşa edilecek güvenliğin bölgenin ekonomik kalkınmasına hizmet edeceğini belirtti.  

Hulusi Akar ayrıca Türkiye olarak Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümünü destediklerini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilere dikkat çeken Başkan Barzani ise bu ilişkilerin dostluk ve komşuluk temellerine dayandığını söyledi.

Barzani ayrıca bölgedeki siyasi durumu ile Irak’ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin de önümüzdeki saatlerde Akar ile görüşmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, Başkan Neçirvan Barzani ile Akar arasındaki görüşmede ikili ilişkler ve güvenlik konuları ele alınacak.