Ulusal Birlik Çalıştayı’nda Kürdistan Bayrağı detayı

19-01-2020
Rûdaw
Diyarbakır
Diyarbakır
Etiketler Ulusal Birlik Çalıştayı Diyarbakır HDP KKP DTK
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Diyarbakır’da 8 partinin katılımı ile gerçekleştirilen Ulusal Birlik Çalıştayı’nda diğer Kürt partilere de çağrıda bulundu. Çalıştayda Kürdistan Bayrağı asılması da dikkat çekti.

Diyarbakır’da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile birlikte Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokrat Platformu (PDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadi Partisi temsilcileri ile  birlikte kanaat önderleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katılımıyla Ulusal Birlik Çalıştayı gerçekleştiriliyor.

Çalıştaya Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), HAKPAR, Kürdistan İslami Hareketi Azadî, PAKURD gibi partiler katılmıyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, çalıştaya katılmayan partilere de çağrıda bulundu.

Rûdaw’a konuşan güven, “Bu önemli günlerde Kürtlerin yüz yılı tartışılıyor. Ya biz önümüzdeki yüz yılı başarıyla, statü kazanmış Kürt ve Kürdistan kimliğiyle yaşayacağız ya da bir yüz yıl daha kaybedeceğiz. Ama biz kaybetmeyelim diyoruz. Kürdistani partilerimize gelin diyoruz. Gelsinler tartışıp konuşalım. Biz diyoruz ki; eğer ittifak olsaydık vallahi IŞİD Rojava’ya da Güney Kürdistan’a da saldıramazdı” dedi.

Çalıştay salonunda bulunan Kürdistan Bayrağı detayı dikkat çekti. HDP ile Kürdistani İttifak adıyla daha önce bir araya gelen partilerin toplantılarında bayrak bulundurulmamıştı.  

Çalıştayda dikkat çeken diğer bir detay ise HDP eş genel başkanlarından Sezai Temelli’nin hazır bulunmasıydı.

Rûdaw’a konuşan Temelli, “Bugün ha ben buradayın ha Pervin hanım, hiç fark etmez. Benin kürsüde söyleyeceğim şeyleri Pervin hanım da aynı şeyleri söyleyecek. Önemli olan HDP’nin burada ne söylediğidir. Biz HDP’nin eşbaşkanları ve sözcüleriyiz. Dolayısıyla eğer sözlerimiz arasında böyle bir bütünlük yoksa vay halimize” diye konuştu.

“Kalıcı İttifak Kalıcı Özgürlük” şiarıyla düzenlenen çalıştayda, kalıcı ulusal ittifak modeli, ulusal ittifak önündeki potansiyel engellerin kaldırılması ve Kürtlerin kazanımlarına yönelik artan saldırılara karşı ortak tutum konuları ele alınacak.

Daha önce basında çalıştaya katılacağı yönünde haberler çıkan Azadî Hareketi, son anda çalıştaya katılmayacağını açıkladı.

Rûdaw’a konuşan Azadî Hareketi Başkan Yardımcısı Metin Pirani, “Ulusal birlik ulusalcılarla olur. Yönü Ankara, Şam ve Tahran’a dönük olanlarla değil” dedi.

Dün başlayan çalıştay bugün sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla son bulacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli