Diyarbakırlı gençlerden 'askıda elbise' kampanyası

18-12-2017
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Askıda elbise Kampanya
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır’da sosyal medya üzerinden tanışan 4 kişi, ihtiyaç sahibi aileler için “askıda elbise” kampanyası başlattı.

 

Diyarbakır’da, asıl mesleği kaynakçılık olan Ahmet Eliçin, soğuk havaların başlamasının ardından maddi durumu yetersiz ailelerin ve dışarıda bulunan çocukların üşüdüğünü gördü.

 

Maddi imkanı olmadığı için elinden bir şey gelmeyen Ahmet Eliçin’in aklına sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmak geldi.

 



4 arkadaşı ile Facebook üzerinden bir grup kuran Eliçin, askıda elbise kampanyasını hayata geçirdi.

 

Sosyal medya üzerinden Türkiye’ye ulaşan gençlere, farklı illerden elbiseler gelmeye başladı.

 



Eliçin ve arkadaşları, kendilerine gelen elbiseleri, her hafta farklı bir parkta, ağaçlara bağladıkları iplere asarak vatandaşların almalarını sağlıyor.

 

Eliçin, “Daha önce Sur ilçesinde yaptık, bugün de Koşuyolu parkında gerçekleştiriyoruz bu etkinliği. Toplam 4 arkadaşız ve haftada bir bu etkinliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gelen kıyafete bağlı aslında, kıyafetler ne zaman birikirse o gün elbiseleri yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyoruz” diye konuştu.

 



Kampanyaya destek veren lise öğrencisi Şahre Akıncı da, kampanyaya arkadaşlarının çağrısı ile katıldığını söyledi.

 

Akıncı, “Köy okulları kampanyasından çok etkilenmiştim. Burada da böyle bir kampanya yapmak istedik. Bölgede yoksul çok fazla insanımız var, onların da bu projeden yararlanması için bu kampanyaya katkıda bulunuyorum. Kadınların yararlanabilmesi için daha fazla kadın elbisesi getirmeye çalıştım, çocuk elbisesi getirmeye çalıştım” dedi. (İHA)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli