Efrin’de bir tutuklu fidye karşılığında serbest bırakıldı

18-11-2021
Rûdaw
Etiketler Efrin Fidye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye ve bağlı grupların denetimde olan Efrin’de silahlı bir grup, daha önce alıkoydukları bir kişiyi 18 bin 500 dolar karşılığında serbest bıraktı.

Rojava Hak İhlallerini Belgeleme Merkezi, Türkiye destekli "El Cephe el Şamiye" adlı silahlı grubun Luhey Eli adlı genci daha önce tutukladığını bildirdi.

Luhey Ali'nin tutuklanması, Suriye ordusu askeri olması ve Şam kırsalında silahlı gruplara karşı savaştığı suçlamasına dayanıyordu.

Rojava Hak İhlallerini Belgeleme Merkezi’ne göre, El Cephe el Şamiye’nin silahlı savaşçıları, Luhey Eli’nin serbest bırakılması karşılığında ailesinden 18. 500 dolar istedi aksi takdirde ise öldürmekle tehdit etti. Aile de söz konusu parayı teslim ederek Luhey Eli’nin serbest bırakılmasını sağladı.

Edinilen bilgiye göre Luhey Eli, Avrupa'ya gitmek üzere Efrin’den Türkiye'ye geçmeye çalışırken beraberindeki insan kaçakçı onu El Cephe el Şamiye’ye teslim etti.

20 Ocak 2018'de Türkiye ve desteklediği silahlı gruplar, Kürt güçlerinin kontrolündeki Efrin'e yönelik geniş çaplı kara ve hava harekatı başlattı. 2 ayın sonunda Efrin Türkiye’nin kontrolüne geçti.

Ağır saldırılar sonucu yüz binlerce Kürt evlerini ve topraklarını terk ederek göç etmek zorunda kaldı.

Şimdiye kadar, Türkiye bağlantılı silahlı gruplar tarafından sivillere yönelik düzinelerce suiistimal yerel ve uluslararası kuruluşlar tarafından rapor edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli